IMG_7666_edited_edited.jpg

Charlotte's filosofie

Meer dan een kinderfeestje

De kleine meisjes van vandaag zijn de vrouwen van morgen. Wat heeft een meisje nodig om gelukkig te zijn? We willen dat ze sterk, zelfverzekerd en liefdevol door het leven gaan. Ik heb geleerd dat ik daarvoor andere mensen nodig heb. Ik heb sterke vrouwen om mij heen nodig. Ik heb ze nodig als ik me alleen voel en mijn verhaal wil vertellen. Ik heb ze nodig als ik intens gelukkig ben en mijn gevoel bijna niet met woorden uit kan drukken. Dat zijn de momenten dat ik een vriendin bel. Ik zie haar voor mijn ogen veranderen in een goede fee als ze me vriendelijk advies geeft, met me meelacht of huilt. 

Het onderlinge zussenschap tussen vrouwen is in mijn ogen een magisch iets. Maar helaas een toch ook zo kwetsbaar iets. Hoe vaak zijn we niet jaloers op de ander? Roddelen we over elkaar of kunnen we niet oprecht blij zijn voor de ander. Onbewust strijden we een strijd tegen onze zussen en waarvoor? Er is genoeg zonlicht voor ons allemaal. De roos is mooi, maar dat maakt de zonnebloem niet minder mooi. 

Vrouwen kunnen en mogen elkaar steunen. We kunnen elkaar sterk maken. We kunnen elkaar vasthouden in de mooie en in de minder mooie tijden.

Hoe leren we dat aan onze meisjes? 

Ik wil meisjes meegeven hoe ze een goede vriendin kunnen zijn. Ik wil ze leren hoe ze een compliment kunnen geven. Hoe ze zich zelfverzekerd mogen voelen. Dat ze mooi maar vooral ook sterk zijn. En nooit alleen. Want een vriendin, ook al is ze eerst nog onbekend, is nooit ver weg.

Het zijn kleine zaadjes die ik plant. Het is de gedachte die door alles heen verweven zit.